Organikus gazdálkodás

Mit is értek organikus gazdálkodás alatt?  Miért nem bio gazdálkodást írtam? Első időkben azt hittem, ez ugyan azt jelenti. Valójában bio minősítést kaphat olyan gazda, aki engedélyezett vegyszereket használ. Mi nem használunk vegyszert. Vegyszermentes gazdaság vagyunk. Minden nővényvédelmet növényi permetek, növényi áztatmányok, növénytársítás, talajtakarás, komposztálás saját állataink trágyájának felhasználásával  egészséges talajéletet biztosítunk.

Tudatosítjuk, hogy minden mindennel összefügg, és fontos szerepe van a bolygó életében, még ha mi nem is ismerjük fel a szerepét.

Kislány koromtól a természet szerelmese vagyok. Sokáig városlakó voltam, de mindig vágytam arra, hogy megteremtsem a magam számára fontos, és élhető környezetet. Végre elérkezett az idő. Ez a terület adottságaival megfogta a lelkünket, és remélem sok munkánk eredménye napról napra láthatóbbá teszi, hogy a szellem, a munka, és a természet együtt mire képes. Lehet harmóniában élni a környezetünkkel, lehet, tiszteletben tartani az életet, és lehet gazdagságot teremteni egy elhagyott, terület gondos művelésével.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a természet törekszik a harmóniára, és kiegyenlíti a szélsőségeket, és saját magát nem pusztítja el oktalanul! Vissza szeretnénk térni a kis tanyai gazdálkodáshoz, ahol mindent igyekszünk magunk szükségletére megteremteni, és a felesleget mások javára, és a hiányzó dolgokra cserélni.tyú

Comments are closed.