Borostyán egyesület-segíts hogy segíthessünk!

Smaragdfalván új életre kelt a Magyar  Borostyán Társaság, melyet tanárok alapítottak, és így a borostyán szeretete , megismertetésének vágya egyesült Smaragdfalva álmával: összhangban élni a természettel, és egymással.
A Smaragd és a Borostyán jól megférnek egymás mellett :)
Részletek, az egyesület működése és szabályzata hamarosan! Nagy célokat tűztünk ki magunk elé, azt érezzük ezzel a világgal bajok vannak, és a bajokon, segíteni szeretnénk, mindegy hogy hova nézünk mindenhol szükség van a segítségre. A természet kiáltozik, hogy még meddig fogjuk kizsákmányolni, az állatok pusztulnak, a fákat kiirtjuk, az emberek, boldogtalanok.
Hogyan lehet ebből kilépni, amikor magunk is segítségre szorulunk.Mi lehet a megoldás? Csak az önsegélyező összefogás az ami kivezet minket ebből a rémálomból. Megkiséreljük saját magunkat a hajunknál fogva kimenteni a sárból, a régi paraszti gazdaság bölcsességét, a spiritualitást, az emberi tennivágyást használjuk fel, hogy élő, virágzó, értkekben bővelkedő, közösség bebizonyíthassa, van emberi szellemi érték, és van cselekedet, mely kiemel a fogyasztói rémálom csapdájából, a valódi élet nehéz , de gazdag tapasztalatai által.

Amennyiben sikerül ,  igyekszünk másoknak, a javára fordítani tudásunk. Mindenkit szeretettel látunk, aki tenni akar másokért, vagy szüksége van egy helyre, ahol a munka, az erkölcs, a béke, a szeretet, körbeölel egy varázslatos természeti környezetben.  Sokszor mi megyünk, iskolákba, csoportokhoz, emberekhez.

Hogyan tudsz a munkánkban részt venni?

Személyesen, ajánlasz minket, tárgyi eszközöket juttatsz el hozzánk, vagy pénz hozzájárulásoddal segíted fennmaradásunk, és céljaink.

Hogyan támogathatsz?

Mindenki aki segít adománya arányában terményben, programokban, kedvezményekben, szolgáltatásokban részesülhet. Választhat a neki legjobban tetsző dolgokból.

Céljaink:
környezetvédelem:
 Öko suli programunkat most dolgozzuk ki több része is van. Kijárunk, szakkör keretében, vagy egyedi alkalmakkor beszélgetést kezdeményezünk közös gondolkodást indítunk el, mivel védhetjük környezetünk, mit tehetünk hogy jobb világban élhessünk.
Iskolakertek kialakítását kezdeményezzük a helyi iskoláknak. Akár az ő akár a mi területünkön.
Komposztálás, újrahasznosítási ötleteket dolgozunk ki, amiket szeretnénk a az idei iskolaévben el is indítani.
Faültetés az osztályokkal , közösségekkel.
Milyen eszközökre van ehhez szükség?  Tároló edényekre, kerti szerszámokra, munkáskesztyűkre, üzemanyagra, fizikai segítőkre, fénymásolásra, nyomtatványokra. Növény szaporító anyagokra, facsemetékre, gyümölcstermő bokrokra.
              természetes gazdálkodás
              példamutatás
              természetközeli életforma
gyermek és ifjúságvédelem:
Folyamatos feladatnak tekintem, hogy gyermekeink ízlését, gondolatait, tevékenységét, lehetőleg az alkotás,építés, teremtés, kreativitás, öröm, önbizalom, tisztelet irányába tereljük. Pici csapatunk ennek megvalósításában kicsi eredményeket ér el. Amennyiben több támogatás érkezne hozzánk, jóval nagyobb eredménnyel folytathatnánk munkánkat.
Ehhez több tábor szervezésére volna szükség. vendégfogadásra  alkalmas épületek kialakítása, (alapanyagai, munkáskéz) ahhoz hogy kiemelten rászoruló gyerekeket is tudjunk fogadni, szükségleteik, ágy, hálózsák, élelem, megfelelő ruházat, eszközök, és több segítőre is szükségünk van. Bármilyen ehhez kapcsolódó felajánlást nagy örömmel fogadunk, és tehetségünkhöz mérten viszonozzuk.
              öngyógyítás mindennapjainkban
              alkotás, tánc, zene, öröm
              tapasztalataink, tudásunk megosztása