Egészség staféta az Eszterházy suliban

A héten meghívást kaptunk az Eszterházy  iskola egészség staféta programjára. Nagy lelkesedéssel készültünk, és vettünk részt. Igyekeztünk tudásunk legjavát adni, az elsősök állatos beszélgetésben vettek részt, tyúkanyó is jelen volt Smaragdfalváról két kiscsibével. A legnagyobb élményt természetesen az állatok jelenléte adta a kis tanulóknak.

A másodikosokkal a növényekről és a gyógynövényekről kaptak ízelítőt. bevittünk minden évszaknak megfelelő kertünkben található kóstolót. Remek volt látni mennyire gyorsan elkezdték a gyerekek a növények ízlelgetését. A fejdíszeink ihlette borostyán koronák is elkészültek beszélgetés alatt. közben pici újrafelhasznált flakonkertek készültek.

A harmadik évfolyamosokkal adventi kopogtatók készültek, agy sikert aratott itt is a fejünkön viselt fűzfa koszorú gyógynövényekkel díszítve, sok kis diák megkívánta, hát készítettek itt is sokat.

A negyedikeseket valódi kecskedudás fogadta, magunk készítette hangszerekkel a gyerekek maguk kísérték a dudást. Közben az alkotni vágyók yukka levélből hajtogattak virág díszeket, és néhány vállalkozó szellemű madáretetőt is készített, a szemétből kimentett, újrahasznosított, flakonokból.

Örömteli délután volt, reméljük folytatás következik.