Szolgáltatások

Legelő állatok menedéke

lovaglásképek 014

Sok szeretettel befogadjuk azokat az állatokat, amelyek lesántultak, betegek lettek, vagy tartásuk körülményei ideiglenesen, vagy véglegesen, akadályozva vannak. Nálunk befogadásra talál minden ló, legelő állat, melynek a további tartását a gazdája nem tudja vállalni.

Bértartás

lovaglásképek 053

Organikus környezetben várjuk 16 ha-on zöld dús legelőn szabadtartásban a hozzánk  érkezőket. Erdei túraútvonalak, nagy rétek, dombok, lankák, hegycsúcsok, legelők tarkította érintetlen környezet patak, 120 ha tó várja a lovas túrázók paradicsomában. Nálunk megpihenhet, lovagolhat, túrázhat, kedve, igénye szerint. Több ló bértartása esetén a  jelenlegi kedvezményes árból is további engedményre számíthat.

Igény szerint  körmölést is vállalunk.

Bértartás: 25.000,- Ft/hó /ló

Természetes körmölés

Minden nálunk tartott lovat magunk körmölünk, így a lovak egészsége hosszan, fenntartható, sok betegség oka a helytelen körmölés és patkolás miatt alakul ki. Sőt ebből következően a lovak viselkedése is javul, ha kényelmes, “viseletben ”  futkározhat:)

A lovamat remek helyről vettük, remek kovács körmölte sajnos helytelen tanulmányai miatt helytelenül.

a paták állapota kis túlzás nélkül is igen rossz állapotúak voltak (ez szinte általános országos tünet)  benőtt beszűkült nyír, repedt köröm, saroktámasztók benőve, befordulva.A természetes körmölés mellett köteleztük el magunkat . Nagy vonalakban mit is jelent ez? A ló patáinak arányaiban és formályában egy ideális képnek kéne megfelelnie ami természetesen nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen de törekedni kell hogy közelítsünk hozzá. Egy egyszerű példa ha kisgyermekünknek cipőt veszünk amit ő félre koptat azt a cipőt nem visszük el egy cipésznek hogy a félre kopott cipőt arányosan talpalja vissza hanem az ideális formályát akarjuk helyre állíttatni különben a gyermek pár éven belüll a bokályán fog járni úgy kifordul a lába.

Nos a lovakkal is ez a helyzet ha félre kopott ki kell igazítani ha túlnőtt le kell faragni ami benőtt azt meg kifaragni. ez most nagyon egyszerűen hangzik de a gyakorlatban mindenki a saját elképzelését próbálja megvalósítani ami sokszor helytelen. Ezért képezzük magunkat a Természetes Pataápolás csoporttal akiktől nagyon sok segítséget és építő kritikát is kapunk.

Egy elhanyagolt lábú ló patáinak a rendbe tételének nagyon körültekintően és elővigyázatossan lehet csak neki kezdeni.Vannak olyan helyzetek amikor nem is lehet nem is szabad :meg kell teremteni a megfelelő körülményeket pl: egy folyamatossan istállóban álló ló a mozgás hiány miatt nem tud megfelelően regenerálódni.

Western és hagyományos lovas oktatás

magdi lovagol

Western, lovas tréner várja kezdők és haladók jelentkezését. A természetes lóval való foglakozáshoz is segíteni tudunk, ahogyan a lovak szeretnék módszerrel. Megtanulhatják a hozzánk érkezők a lovak jelbeszédét, és ezzel a lehetősséggel megnyílik egy más tiszta megértés, ami a ló és lovas ember közt szükséges a bizalom, és a biztonság miatt. Akár a hagyományos Angol módszert, akár a természetes lovaglást keresed, szeretnél a földről barátkozni velük, vagy szőrén érezni a lovat, nálunk segítőkre lelsz.

Lovas oktatás: alkalmi, bérletes, családi.

Oktatási díj: 2.000,- Ft / óra / fő

Nomád lovas tábor

Lovascsoportok, lovas túrázók fogadása egész évben. Létszám, férőhely (jurta), étkezés. Egyéb programok.

Helyszín: Egerszalók külterülete Laskó patak, Lakóvölgyi víztározó

Jelentkezés:

Tomik Csaba 30/3701 984

Fanó Magdolna 20/317 22 50 fanomagdolna@gmail.com